-->

Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Aşk-ı Memnu yirminci yüzyıl başında İstanbul da, Batılı yaşam tarzını benimsemiş bir toplum katında geçen gönül macerasını konu edinir. Her bir karakterin özel bir hayat yaşaması romanın başlıca özelliği sayılır. Öte yandan bunlar tarihimizde bir dönüm noktası olan Batı ya açılışın insanlarıdır, ama ne kadar Chopin çalsalar, Alexandre Dumas okusalar, redingot giyseler de düşünce ve duyarlıklarıyla bizim insanlarımızdır. Halit Ziya Uşaklıgil (1867-1945) Tanınmış Uşakizade Ailesinin üyesi olarak çocukluğu İstanbul da, ilk gençliği İzmir de geçti. Eski tarzda Arapça ve Farsça öğrenim gördü. Aydın görüşlü babası Hacı Halil Efendi nin elinden düşürmediği Hafız-ı Şirazî nin Divan ı ile Mevlânâ nın Mesnevi siyle yetişti. İstanbul da yaşadığı yıllarda, Gedikpaşa da Güllü Agop un oyunlarını izleme fırsatı buldu. Özel Fransızca dersleri aldı. Yazı hayatı Avusturyalı Katolik rahiplerin yönettiği Mechitariste de okurken başladı. On beşinde ilk yazısı yayımlandı. İzmir de tanınan, Fransız edebiyatçı Auguste de Jaba onu Mechitariste ye hazırlarken bir de roman çevirtti. Okuldan ayrıldığında ilk işi şair Tevfik Nevzat la Nevruz adlı bir dergi çıkarmak oldu (1884). Ardından Hizmet gazetesini yayımladı. İzmir Rüştiyesi nde Fransızca öğretmenliği, Osmanlı Bankası nda çevirmenlik yaptı. 1893 te İstanbul daki Reji İdaresi nde başkâtipliğe ve II. Meşrutiyet in ilanıyla reji komiserliğine getirildi. 1909 da İttihat ve Terakki nin önerisiyle V. Mehmed in mabeyn başkâtipliğine atandı. Darülfünun da Batı edebiyatı ve estetik dersleri verdi. Siyasal görevlerle Fransa, Almanya ve Romanya ya gitti. Bu yoğun çalışma hayatının içinde yazarlığını da ilerletti. 1896 da Edebiyat-ı Cedide topluluğuna katılıp Servet-i Fünun da kendisine büyük ün kazandıran romanlarını tefrika etmeye başladı. İlk büyük romanı Mai ve Siyah yayımlandığında büyük ses getirdi. Aşk-ı Memnu, Kırık Hayatlar ve pek çok hikâyesi peş peşe geldi. 1901 de yazarlığı bıraktığını duyursa da II. Meşrutiyet ten sonra yazmaya devam etti, ancak bu dönem yazdıklarını 1923 e kadar ortaya çıkarmadı. İlk romancılarımız Namık Kemal ve Ahmet Mithat olarak anılsa da edebiyatımız Halit Ziya ile çağdaş romanın gerçek örneklerine kavuşur. Tanıtım Metni Görüntülediğiniz ürün StockMount tarafından listelenmiştir.

***** Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını için satın alma linkleri:
Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını satın al

***** Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) indirme linkleri:
Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını PDF İndir
Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını ePub İndir
Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını ele aldık. Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabının yazarı, Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabının fiyatı ve Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Aşk-I Memnu (Günümüz Türkçesiyle) kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 İNDİRME LİNKLERİ!

PDF Olarak İndir

 Diğer Kitap İndirme Siteleri!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 İNDİRME LİNKLERİ!

PDF Olarak İndir

 Diğer Kitap İndirme Siteleri!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information