-->

Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Osmanlı padişahları arasında Divan sahibi şairler; Osmanlı şairleri arasında da Farsça Divanı olanlar çıkmıştır. Ancak Farsça Divanı olan tek Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’dir. Osmanlı tahtının dokuzuncu Padişahı, tarihe yön veren Yavuz bir cihangir olarak ülkesini üç kıtaya yayılmış bir cihan devleti yaparken üç Şark diliyle kültür alanında söz sahibi Selimî olarak şiirleriyle de cihana seslenmiştir. Uzmanlar, onun şiirini en ünlü İran şairlerinin şiirleriyle birlikte değerlendirmiş; İranlı şairler de onun şiirine hayranlıklarını ifade etmişlerdir. Yavuz Sultan Selim’in kendi yazısıyla olduğu bildirilen şiirleri ilk defa araştırılarak ilim dünyasına sunulmaktadır. Bu nüsha, müellife referansı bakımından özgünlüğünün yanında içermiş olduğu manzume sayısı bakımından da erişilen en yüksek sayıya sahiptir. Yavuz Sultan Selim’in şimdiye kadar ancak 305 şiiri biliniyor iken ulaşılan bu nüshadaki şiir sayısı 537’dir. Bu nüsha ile, Selimî imzasıyla yazılmış toplam 232 kaside ve gazel ilk defa meydana çıkmış olmaktadır. Yavuz’un edebi dünyasının ufkuna bundan sonra daha geniş bir pencereden bakılacağına ve bu çalışmanın Selimî’nin şiirleri üzerine yeni yönelişlere vesile olacağına inanıyoruz.   

***** Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını için satın alma linkleri:
Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını satın al

***** Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla indirme linkleri:
Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını PDF İndir
Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını ePub İndir
Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını ele aldık. Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabının yazarı, Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabının fiyatı ve Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Tam ve Özgün Yavuz Sultan Selim Divanı ve Padişaha Sunulan Minyatürlü Nüsha İnceleme ve Tıpkıbasımlarıyla kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information