-->

Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Küresel bir köye dönüşmüş günümüz dünyasında cereyan eden sosyal, siyasî ve dinî hadiselerin özünü anlayabilmek için, çeşitli içtihad farklarıyla ya da toplumsal eğilimler neticesinde ortaya çıkmış fırkaları ele alırken günümüze kadar çeşitli değişikliklere uğrayarak gelen alt grupları da inceleyen bir Mezhepler Tarihi okuması yapmak gerekir. Son dönemlerde Müslüman halkların yaşadığı coğrafyalarda gelişen olaylar, günümüzden mezheplerin oluşum süreçlerine uzanan bir incelemeyi zorunlu kılmaktadır. Bu yönden, İslam Mezhepleri Tarihi, son zamanlarda alana kazandırılmış kapsamlı bir ders ve baş ucu kitabı mahiyetindedir. Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut, İslam Mezhepleri Tarihi’nde, İslam’da hem kültürel farklılıklara sebep hem de siyasî yönden çeşitli tartışmalara konu olan ana mezhepleri, daha az bilinen ya da kültürel ve/veya politik olarak birbirine karıştırılan fırkalarıyla birlikte ele alırken itikâdî ve amelî yönden düşünsel temellendirmelerini de birincil ve ikincil kaynaklar ile güncel literatüre dayanarak örneklerle aktarıyor. Bu çalışmada mezhepler, öncelikle tarihî teşekkül süreçleri içinde incelenirken her bir oluşumun temel umdeleri ayrı ayrı açıklanıyor. Ardından, Ehl-i Sünnet-i Hâssa (Selefiyye) ve Ehl-i Sünnet-i Âmme (Mâtüridiyye ve Eş’ariyye) ile İmâmiyye, Zeydiyye, İsmailiyye gibi mektepler ve Bahâîlik, Yezîdîlik gibi zaman içinde farklı nitelikler kazanarak yayılan oluşumlar ayrıntılarıyla, güncel akışta ve genel kültürde karıştırılabilen yönleriyle, benzerlikleriyle ve farklılıklarıyla açıkça ortaya konuyor. Marka Ketebe Yayınevi Basım Dili Türkçe Boyut Normal Boy Cilt Durumu Ciltli Sayfa Sayısı 416 Yayın Tarihi 2021 Yazar Halil İbrahim Bulut Diğer Yurt Dışı Satış Yok Stok Kodu HBCV000004WP82

***** Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını için satın alma linkleri:
Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını satın al

***** Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut indirme linkleri:
Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını PDF İndir
Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını ePub İndir
Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını ele aldık. Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabının yazarı, Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabının fiyatı ve Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Islam Mezhepleri Tarihi (Ciltli) - Halil Ibrahim Bulut kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information