-->

Selçuklularda Vergiler Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Selçuklularda Vergiler kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Selçuklularda Vergiler kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Selçuklularda Vergiler kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
Devletlerin yapacakları icraatlar için gelire ihtiyaçları vardır. Bu gelir kaynaklarından biri de 'vergiler'dir. Nitekim Büyük Selçuklu Devleti ve kolları (Irak, Suriye, Kirman ve Anadolu) kurulduktan sonra gerekli işlemleri yapabilmek için kendilerine tabi olan halktan vergi toplamışlardır. Bu eserde; Selçuklu döneminin ilgili kaynaklarından faydalanılarak zikri geçen vergiler tespit edilmeye çalışılmıştır. Büyük Selçuklu Devleti sultanları vergi toplayan görevlilerden halka iyi davranılmasını istemektedirler. Ayrıca olağanüstü vergileri toplamak zorunlu bir durum olursa halk arasında zengin ve fakir ayırımı yapılmayacaktı.       Türkiye Selçukluları dönemini ise belki de ikiye ayırmak gerekecektir. Kösedağ Savaşı'ndaki (1243) Moğollar karşısındaki mağlubiyete kadar bağımsız elde edilen vergiler, bu tarihten sonra Moğollara ödenmeye başlamış, Anadolu'da zorla ve zalimce alınan vergiler halkın şikayetlerine sebep olmuştur. Özellikle Anadolu'ya vergi toplamaya gelen İlhanlı görevliler bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadıklarından aşırı taleplerinden dolayı halk göç etmek zorunda dahi kalmıştı. Türkiye Selçukluları zamanında refah içinde yaşayan Anadolu halkı İlhanlılar zamanında ortaya çıkan yeni yeni vergilerle iktisadi bakımdan çökmüş bir durumdaydı.

***** Selçuklularda Vergiler kitabını için satın alma linkleri:
Selçuklularda Vergiler kitabını satın al

***** Selçuklularda Vergiler indirme linkleri:
Selçuklularda Vergiler kitabını PDF İndir
Selçuklularda Vergiler kitabını ePub İndir
Selçuklularda Vergiler kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Selçuklularda Vergiler kitabını ele aldık. Selçuklularda Vergiler kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Selçuklularda Vergiler kitabının yazarı, Selçuklularda Vergiler kitabının fiyatı ve Selçuklularda Vergiler yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Selçuklularda Vergiler kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Selçuklularda Vergiler kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Selçuklularda Vergiler kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Selçuklularda Vergiler kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information