-->

Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları Ekitap İndir | PDF | ePub | Mobi


Aynitap.com edebiyat kulübüne hoş geldiniz. Bugün Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını sizler için incelemeye aldık. Lütfen beğendiğiniz kitapları satın alınız. Unutmayın ki yeni kitaplar yayınlanmazsa bizlerinde var olması mümkün olmayacaktır. Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı için satın alma linkini de aşağıda vereceğiz. Şimdi kitabımıza geçelim:

Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı için yayınlanan açıklama ve basıl bülteni:
1925 yılının Kasım ayında TBMM’de şapka kanunu görüşmeleri devam ederken aralarında Rize’nin de bulunduğu bazı illerimizde şapka karşıtı olaylar yaşandı. Potamya adıyla anılan Güneysu ilçe merkezinde çıkan olaylar nedeniyle Ankara İstiklâl Mahkemesi aralık ayında Rize’ye geldi. 143 sanığın yargılandığı duruşmalar sonucunda 8 kişiye idam ve diğerlerine hapis olmak üzere toplam 63 kişiye ceza verildi.   Şapka olayları Cumhuriyet tarihinin ve özellikle de inkılap tarihinin dikkat çeken olaylarından biridir ve çok sayıda yayına konu olmuştur. Özellikle 1990’lı yıllardan sonra konuyla ilgili yayınların pek çoğunda İstiklâl Mahkemelerine yönelik eleştiriler dikkat çeker. İstiklâl Mahkemesinin insanları şapka giymedikleri için yargıladığı ve sırf bu nedenle 8 kişiyi idam ettiği iddiası ise şapka olaylarını siyasi propagandalara malzeme etmiştir. Mahkemenin eleştirildiği yayınlarda dikkat çeken hususlardan biri de olaylarla ilgili verilen bilgilerdeki tutarsızlıktır. Olayların nerede başladığı, ne şekilde geliştiği, ne kadar süreyle devam ettiği ve ne şekilde sona erdiğiyle ilgili olarak biri diğerinden farklı çok çeşitli iddialar sıralanmıştır. Yine pek çok yayında, idam edilen 8 kişinin isim ve unvanlarıyla ilgili olarak da hatalı bilgiler verilmiştir.   Bilgi kirliliğinden fazlasıyla nasiplenmiş olan şapka olayları için çare, olaylarla ilgili yargılamayı yapan İstiklâl Mahkemesidir. “25 Kasım 1925’te Potomya’da neler yaşandı?” sorusunun cevabı yargılanan kişilerin mahkemede verdikleri ifadelerdedir. Rize’deki şapka olaylarını belgeleriyle birlikte okurlara sunmak üzere kitapta TBMM arşivinde bulunan Ankara İstiklâl Mahkemesinin Rize’deki duruşma zabıtlarına yer verildi. Kitapta ayrıca konuyla ilgili yanlış bilgilerin neler olduğunu göstermek üzere çeşitli yazarların şapka olaylarıyla ilgili anlatılarına da yer verildi.

***** Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını için satın alma linkleri:
Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını satın al

***** Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları indirme linkleri:
Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını PDF İndir
Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını ePub İndir
Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını Mobi İndir

***** Sizler için bugün Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını ele aldık. Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı için mümkün olduğunca fazla bilgiye yer vermek istedik. Bu bağlamda Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabının yazarı, Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabının fiyatı ve Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları yayınlanma yılı gibi bilgilere yer verdik. Umarız Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı için oluşturduğumuz yazımız hoşunuza gitmiştir. Bir sonraki kitap inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle.

Not: Bu web sitesi sadece Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı için tanıtım yapmaktadır. Hiçbir şekilde sunucularında dosya barındırmamakta ve korsan kitapçılığı desteklememektedir.

Değerli okuyucumuz Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabını beğendiyseniz emeğe saygı olarak mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz. Ankara İstiklal Mahkemesinin Rize Duruşmaları kitabı yazarının sizlere daha fazla kitap sunabilmesi için bunun önemli olduğunu unutmayınız.

***** Sitemizde en çok okunan kitapları incelemek için buraya tıklayınız.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information