-->

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabını inceleyeceğiz. Ahmet Gökçimen tarafından yazılan Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı tarihinde yayınlanmıştır. Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup FENOMEN YAYINCILIK yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Ahmet Gökçimen tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Kitabı Tanıtım Bülteni

Ahmet Gökçimen tarafından kaleme alınmış Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Sade, yalın ve akıcı bir Türkmence ile eser kaleme alan Mahtumkulu çizgisinin modern Türkmen şiirinde iki önemli temsilcisi vardır. Biri Kerim Gurbannepesov, diğeriyse Türkmen şiirinin kuyumcusu unvanına sahip olan Gurbannazar Ezizov'dur. Bir kısım Türkmen araştırmacılar, bu üç ismi bir nevi Türkmen şiirinin birbirini tamamlayan iskeleti olarak görürler. Ezizov, ilk şiirlerini 1955'te bazı gazete ve dergilerde neşreder. Onun sosyalist gerçekçi (sosyalist realizm) üslupla örtüşen çeşitli temalardaki şiirlerini romantik çizgideki eserleri takip eder. Ezizov, Stalin'in ölümünü izleyen serbestleşme yıllarında 1960'lardan 1975'te ölünceye kadar yazdığı manzumeleriyle kendine özgü şiir çizgisine ulaşır. Ezizov'un şiiri, Türkmen edebiyatına yeni bir renk katar. Bu çalışmada sahasında yapılmış diğer eserlerden farklı olarak Gurbannazar Ezizov'un şiirinin tematik açıdan geçirmiş olduğu değişim ve yenilikler üzerinde durulmuştur. Çalışma, giriş ve iki bölümden oluşur. Girişte Ezizov'un hayatı ve eserleriyle yaşadığı dönem Türkmen şiiri hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde şairin sosyalist gerçekçi metotla örtüşen şiirleri değerlendirilmiştir. İkinci bölümdeyse onun Türkmen şiirine getirdiği yeni temalar ele alınmış ve şairin romantik açıdan geçirdiği değişim üzerinde durulmuştur. İncelemede verilen şiir örneklerinde Türkmenceden Türkiye Türkçesine transkripsiyon yapılırken açık e foneminin karşılığı olarak "ä"; nazal n, karşılığında ise "ň" kullanılmıştır. Sonuçta Ezizov'un şiirinin sosyalist gerçekçi temalardan, romantik konulara geçişi, değişimi ve Türkmen şiirine getirdiği yenilikler değerlendirilmiştir. Ayrıca orijinaline sadık kalınması amacıyla Türkiye Türkçesine aktarılmayan şiirlerin anlaşılmasını kolaylaştırmak için bir sözlük ilave edilmiş, sözlük kısmında Talat Tekin, Mehmet Ölmez, Emine Ceylan, Zuhal Ölmez ve Süer Eker'in hazırladığı Türkmence Türkçe Sözlük esas alınmıştır. Sözlükte de açık e ünlüsünün karşılığı olan "ä" kullanılmıştır.


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Kitabı İndirme Linkleri


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Pdf İndirme Linkleri

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Yandex Disk Pdf İndir

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Google Drive Pdf İndir


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Epub İndirme Linkleri

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Yandex Disk Ebup İndir

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Google Drive Epub İndir


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Mobi İndirme Linkleri


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Yandex Disk Mobi İndir

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov Etiketleri

Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı hakkında genel bilgiler, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabının yazarı kimdir, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabının özeti, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov pdf indirme linki, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov epub indirme linki, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov mobi indirme linki, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabını indir, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı tanıtım bülteni, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov arka kapak yazısı, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı kaç sayfa, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov hangi yayınevi tarafından basıldı, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabının türü nedir, Türkmen Şiirinin Kuyumcusu Gurbannazar Ezizov kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information