-->

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabını inceleyeceğiz. Prof. Dr. Cemal Kurnaz tarafından yazılan Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı 2010-05-12 tarihinde yayınlanmıştır. Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı Divan Edebiyatı türünde yayınlanmış olup H YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Divan Şiiri Şekil Bilgisi hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Prof. Dr. Cemal Kurnaz tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Kitabı Tanıtım Bülteni

Prof. Dr. Cemal Kurnaz tarafından kaleme alınmış Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Bu kitap, ilk kez yayınlanmaktadır. Kitapta, Divan şiirinde kullanılan nazıma şekilleri inceleniyor. Bu konuda daha önce yayınlanmış kitaplar da var. Ancak bu eser, nazım şekillerini inceleme ve öğretmede eskilerden farklı, yepyeni bir yöntem izliyor. Giriş bölümünde, nazım şekilleriyle ilgili terim ve kavramlar tanıtılıyor. Böylece, kitapta kullanılan veya önerilen terimleri de tanıma imkânı buluyoruz. Kitabın en dikkat çekici yönü, nazım şekillerinin sistematiğiyle ilgili görüşü. Nazım şekilleri kafiyelerine ve nazım birimlerine bağlı olarak ortaya çıkar. Nazım şekilleri bu bakımından, Kafiyelerine göre: - Tek kafiyeli, - Çok kafiyeli. Nazım birimine göre de: - Beyit birimli, - Bent birimli olarak yeniden tasnif edilmiştir. Bu yeni tasnif, nazım şekillerini kendi içinde tutarlı yeni bir sistem le açıklamakta, öğretimde yeni bir yaklaşım ve bakış açısı ortaya koymaktadır. Buna göre, nazım şekilleri üç temel nazım tipi etrafında oluşmuştur: 1. Gazel/kaside tipi, 2. Kıta tipi, 3. Mesnevi tipi. Nazım şekillerinin, bu üç ana tipin belli bir sisteme göre genişlemesiyle nasıl oluştuğu, matematiksel bir biçimde formüll erle açıklanıp şekiller arasındaki ilişkiler ortaya konulmuştur. Gazel tipinin genişlemesiyle, ilk bendi matla-bent olan musammat şekiller meydana gelmektedir. Bunlar müsellesten muaşşere, muaşşerden on birli, on ikili… vs. şekillere doğru genişlemektedir. Kıta tipinin genişlemesiyle, (ilk bendi, musammatlarda olduğu gibi kendi içinde kafiyeli olmayan) terci-bent çeşitleri oluşmaktadır. Bunların, daha önce bilinmeyen müzdeviç ve mütekerrir biçimleri de söz konusudur. Mesnevi tipinin genişlemesiyle, her bendin vasıtası birbirinden bağımsız olan terkib-bent şekli ortaya çıkmaktadır. Kitap, bu tasnif yöntemiyle daha önceki çalışmalardan ayrılmaktadır. Kitabın sonunda ayrıntılı bir dizinle birlikte, zengin bir kaynakça sunulmuştur. Kitap, yeni tasnifi, nazım şekillerini inceleme biçimi, matematiksel bir biçimde ortaya koyduğu şekillerin oluşumu ve temel sistemini izah biçimiyle benzer çalışmalardan ayrılmaktadır. Nazım şekli öğretimi ve araştırmalarına yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan çalışma, nazım şekli öğretimini daha tutarlı ve sistemli bir yapıya kavuşturmaktadır.


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Divan Şiiri Şekil Bilgisi


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Kitabı İndirme Linkleri


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Pdf İndirme Linkleri

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Yandex Disk Pdf İndir

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Google Drive Pdf İndir


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Epub İndirme Linkleri

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Yandex Disk Ebup İndir

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Google Drive Epub İndir


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Mobi İndirme Linkleri


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Yandex Disk Mobi İndir

Divan Şiiri Şekil Bilgisi Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Divan Şiiri Şekil Bilgisi Etiketleri

Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı hakkında genel bilgiler, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabının yazarı kimdir, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabının özeti, Divan Şiiri Şekil Bilgisi pdf indirme linki, Divan Şiiri Şekil Bilgisi epub indirme linki, Divan Şiiri Şekil Bilgisi mobi indirme linki, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabını indir, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı tanıtım bülteni, Divan Şiiri Şekil Bilgisi arka kapak yazısı, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı kaç sayfa, Divan Şiiri Şekil Bilgisi hangi yayınevi tarafından basıldı, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabının türü nedir, Divan Şiiri Şekil Bilgisi kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information