-->

Kaşgarlı Mahmut Kitabını Pdf, Epub, Mobi İndir


Kaşgarlı Mahmut Kitabı Hakkındaki Genel Bilgiler

Bu yazımızda Kaşgarlı Mahmut kitabını inceleyeceğiz. Ahmet Caferoğlu tarafından yazılan Kaşgarlı Mahmut kitabı 2016-01-15 tarihinde yayınlanmıştır. Kaşgarlı Mahmut kitabı İnceleme türünde yayınlanmış olup ALTINORDU YAYINLARI yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Kaşgarlı Mahmut hakkında değineceğimiz bilgiler bu kadar olup tanıtım bülteni ve pdf, epub ve mobi indirme linklerin aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca Ahmet Caferoğlu tarafından yazılan diğer kitaplara sitemizin arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.


Kaşgarlı Mahmut Kitabı Tanıtım Bülteni

Ahmet Caferoğlu tarafından kaleme alınmış Kaşgarlı Mahmut kitabının online kitap mağazalarında yer tanıtım bülteni veya arka kapak yazısı aşağıdaki şekildedir.

Kâşgarlı Mahmut onbirinci asırda yaşamış büyük bir Türk âlimidir. Devrin Türkçesinin büyük ve harikulâde bir lügatini yazmıştır. Divanü Lügat-it-Türk adını taşıyan bu eserin bugün yer yüzünde bir tek yazma nüshası vardır. O da İstanbulda Fatih Millet Kütüphanesinde Ali Emirî kitapları arasındadır. Kâşgarlı Mahmudun diğer eserleri maalesef ele geçmemiştir. İlk devlet kuruculuğu tarihinden bu yana, sıkı sıkı­ ya millî diline bağlı kalan Türk dünyası, V. asırdaki yazılı âbideleriyle ortaya çıkmış, Türk diline millî bir devler dili hakimiyeti temin etmiştir. Daha milâttan önce ikinci asırda, millî bir şairi ile tanınan Orta Asya Türkleri, komşuları bulunan kuvvetli Çin medeniyetinin baskısına ve durmadan devam edegelen savaşlara rağmen ana dillerini işleyerek onu yazı dili, edebî dil haline getirmeği başarmışlardır. V. asır Yenisey ve civarının Kırgız Türklerine ait kitabeleri ile, daha sonraki Orhun kitabeleri, bu çağ Orta Asya Türklü­ğünün, tarihî vesikalar diliyle konuştuklarını ortaya koymuştur. Hatta matbaa kurarak Türk dilli, Orhun hurufatlı kitapların baskısını dahi temin etmişlerdir. Bu suretle, Orta Asyanın göbeğinde yerleşmiş ve diğer milletlerle geniş temasta bulunmuş olan Türkler, müşterek ana yurt çevresinde, karma medeniyet kaynaşmasında dahi dillerini muhafaza etmiş ve komşularına bir çok yeni şeyler aşılamışlardır. Orhun kitabelerinin yalnız Türk milletine mahsus bir tarihî hitabe olmayıp, Türk komşularına da Türk tarihini ve millî Türk dilim aşılamaya yarar bir vesika olduğuna, bugün artık şüphe kalmamıştır. Tarih yazmayı ve devlet sırrını öz vatandaşına devretme geleneğini kuran bu âbideler eğer elimize geçmemiş olsaydı, belki bugün Kâşgarlı Mahmudun Divanü  Lügat-it-Türk adlı eserine de ihtiyaç duyulmamış olurdu. Bunlarla Türkün hükümran bulunduğu ülkelerde, 1500 yıl önce, millî bir dilde yazı yazma zarureti mevcut olmuş olduğu meydana çıkmaktadır. Zamanla bu millî bir gelenek haline getirilerek, Türklerin yerleştikleri, devlet kurdukları, hatta konup göçtükleri bütün sahalarda devam ettirilmiş, Türk dilli medenî âbidelerin türeyişini sağlamıştır.


Kaşgarlı Mahmut Kitabı Satın Alma Linkleri

Kitap Yurdu: Kaşgarlı Mahmut


Kaşgarlı Mahmut Kitabı İndirme Linkleri


Kaşgarlı Mahmut Pdf İndirme Linkleri

Kaşgarlı Mahmut Yandex Disk Pdf İndir

Kaşgarlı Mahmut Google Drive Pdf İndir


Kaşgarlı Mahmut Epub İndirme Linkleri

Kaşgarlı Mahmut Yandex Disk Ebup İndir

Kaşgarlı Mahmut Google Drive Epub İndir


Kaşgarlı Mahmut Mobi İndirme Linkleri


Kaşgarlı Mahmut Yandex Disk Mobi İndir

Kaşgarlı Mahmut Google Drive Mobi İndir


Not: Kitaplar tanıtım amaçlı olup hiç biri sitemizde barındırılmamaktadır. Bu kitapları indiren kişilerin 24 saat içerisinde bu içerikleri silip kesinlikle dağıtmaması gerekmektedir. Silinmiş veya telif hakkından dolayı kaldırılmış kitapların yerine otomatik olarak tavsiye kitabımız olan Cuma Bozkurt – Dua Gibi Sev kitabı eklenmektedir, bu nedenle indirdiğiniz kitap yerine bu kitabın karşınıza çıkması sizi şaşırtmasın. Tavsiye olarak Dua Gibi Sev kitabının kullanılmasının nedeni şöyledir: Yazar https://www.instagram.com/cumabozkurtresmi/ hesabını takip eden kişilerin kitabını indirmesine izin vermiştir.


Kaşgarlı Mahmut Etiketleri

Kaşgarlı Mahmut kitabı hakkında genel bilgiler, Kaşgarlı Mahmut kitabının yazarı kimdir, Kaşgarlı Mahmut kitabının özeti, Kaşgarlı Mahmut pdf indirme linki, Kaşgarlı Mahmut epub indirme linki, Kaşgarlı Mahmut mobi indirme linki, Kaşgarlı Mahmut kitabını indir, Kaşgarlı Mahmut kitabı tanıtım bülteni, Kaşgarlı Mahmut arka kapak yazısı, Kaşgarlı Mahmut kitabı kaç sayfa, Kaşgarlı Mahmut hangi yayınevi tarafından basıldı, Kaşgarlı Mahmut kitabının türü nedir, Kaşgarlı Mahmut kitabı kime aittir.


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information