-->

HİÇ YAYINLARI


Bu yazımızda HİÇ YAYINLARI kitabını konu edindik. HİÇ YAYINLARI hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. HİÇ YAYINLARI kitabının yazarı kimdir, HİÇ YAYINLARI kitabının tanıtım yazısı nedir, HİÇ YAYINLARI kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


HİÇ YAYINLARI Tanıtım Bülteni

Toplumsal değişim süreci, 19. yüzyıldan itibaren Türk kadınının yaşantısı üzerinde etkili olmaya başlar. Kadınlarımız, Tanzimat sonrasında görece özgürlük kazanmakla birlikte, erkek egemen toplum içinde var olma konusunda çok ciddi bir baskıya maruz kalmaya devam ederler. Bu dönemden itibaren, kadının toplum içinde var olma mücadelesi,  Türk aydınının da yakından takip ettiği ve üzerinde çokça tartıştığı bir mesele hâline gelir; edebi eserlerde “kadın ve aile” meselesi, yazarların dikkatle üzerinde durdukları konulardan biri olur. Kadına dair bütün bu gelişmeler edebiyata yalnız konu olmakla kalmaz, kadınlar da Tanzimat yıllarından itibaren edebiyatta fiilen varlık göstermeye başlarlar.
Modern anlamda ilk kadın yazarlarımızdan biri de Gülsüm Niyazi’dir. 1925 yılında Orhaniye Matbaası’nda basılan Son Basamak adlı hikâye kitabı; Gülsüm Niyazi’nin, onlarca yıldır unutulduğu anlaşılan, ancak yıllar sonra yeniden hatırlanmayı hak eden bir kadın yazar olduğunu açıkça ortaya koyuyor. 
Son Basamak, yeni Türk kadınının muhtelif toplumsal problemlerini, yazarının kadın duyarlılığıyla edebiyata taşıyor…
 
Derleyici: M. Onur Hasdedeoğlu
Yayın Tarihi
ISBN 6059408660
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 124
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm


HİÇ YAYINLARI Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir - Alternatif

Epub Formatında İndir - Alternatif

Mobi Formatında İndir - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: Son Basamak, Son,Basamak, Gülsüm Niyazi,KESİT YAYINLARI, HİÇ YAYINLARI indir, HİÇ YAYINLARI pdf indir, HİÇ YAYINLARI oku, HİÇ YAYINLARI epub indir, HİÇ YAYINLARI kitabının yazarı, HİÇ YAYINLARI kitabının tanıtım bülteni, HİÇ YAYINLARI özeti, HİÇ YAYINLARI ücretsiz satın al, HİÇ YAYINLARI oku, HİÇ YAYINLARI indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information