-->

George Orwell


Bu yazımızda George Orwell kitabını konu edindik. George Orwell hakkında bilmek istediklerinizi ele almaya çalıştık. George Orwell kitabının yazarı kimdir, George Orwell kitabının tanıtım yazısı nedir, George Orwell kitabının kapak resmi nasıldır gibi soruların tamamı bu konumuzda.


George Orwell Tanıtım Bülteni

Her düşünme faaliyeti her zaman akletmek ile sonuçlanmaz. Bir düşünce faaliyetinin akletme ile sonuçlanması için zihinde kullanılan muhtevanın, en asgari seviyede ilim ve iyilik olması şartı vardır. Onun için diyoruz ki her akletmek bir düşüncedir. Ama her düşünce akletmek değildir.
*Akletmek, bilimsel, sosyal, teknolojik, siyasi vb. her türlü üretimin birincil gücüdür. Onu etkisiz kılmanın en etkin yolu ise zorbalık, baskı, istikrarsızlık ile beraber, ekonomide, sosyal hayatta, eğitimde, adalet mekanizmasında ve diğer alanlarda devleti kurumsal ve hukuksal olarak geri kalma modunda kurgulamaktır.
*Din adına uydurulup dinin kendisiymiş gibi bağlayıcı kabul edilen cahilî, ilkesiz ve ilimle çelişen zanlar, ideolojiler adına uydurulan zandan daha az zararlı değildir.
*Aristo’dan başlayıp Farabi’ye, Descartes’e, Immanuel Kant’a kadar olan birçok filozofun akıl konusundaki iddiaları ile Kur’an’ın tanımladığı akletme fonksiyonu arasındaki fark çok büyüktür. Bu filozofların birçoğu tarafından akıl, bir taraftan bilginin kaynağı olarak tanımlanırken diğer taraftan salt aklın bizzat kendisinin bir bilgi formatında özellik taşıdığı iddia edilmiştir. Kur’an’da ise akletme faaliyeti, temelde ilim malzemesini kullanmak şartına bağlı bir fonksiyon olarak tanımlanmıştır.
*Akletmek “ilim” ile, adalet “delil” ile kaimdir.
Yayın Tarihi
ISBN 6057934109
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 160
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm


George Orwell Kitabı İndirme Linkleri

Pdf Formatında İndir - Alternatif

Epub Formatında İndir - Alternatif

Mobi Formatında İndir - Alternatif

Son Zamanların En Popüler Kitabını Okudunuz Mu?:

Bu içerik sizlere www.aynitap.com farkıyla sunulmuştur. Lütfen kitabı paylaşarak destek olunuz.

ETİKETLER: Düşünmeye ve Akletmeye Davet, Düşünmeye,ve,Akletmeye,Davet,Dr. Ramazan Gürsel Uçar,MEVSİMLER KİTAP, George Orwell indir, George Orwell pdf indir, George Orwell oku, George Orwell epub indir, George Orwell kitabının yazarı, George Orwell kitabının tanıtım bülteni, George Orwell özeti, George Orwell ücretsiz satın al, George Orwell oku, George Orwell indir


0 Yorum :

Yorum Gönder

Adsense Reklam (Yayın Üstü)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

Adsense Reklam (Yayın Ortası)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information

Adsense Reklam (Yayın Altı)

 Linkler Yenilendi!

pdf kitap - ekitap bul indir - canlı kitap - kitap.name - kitap kurdu - allover information